Vind de leukste reis

Buitencentrum Boomkroonpad

Drenthe / Drouwen
  1 van 5

Rondom Buitencentrum Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij. Het Boomkroonpad is een wandelpad door de boomtoppen. De toppen zijn door bruggen met elkaar verbonden. Het pad begint in een ondergrondse gang. Via een wenteltrap kom je bij het 125 meter lange pad dat je naar de uitkijktoren brengt. Hier vandaan kun je het bos overzien. Er zijn ook picknickbanken, fietsverhuur en een restaurant.

Buitencentrum Boomkroonpad is ook startpunt van schitterende boswandelingen. Folders met een beschrijving van wat je onderweg tegen kunt komen liggen klaar. Breng ook een bezoek aan het informatiecentrum bij Buitencentrum Boomkroonpad. Naast een aansprekende presentatie over het bosleven en een boswinkel krijg je hier alle informatie voor een plezierige dag, middag of ochtend in het bos.

Regelmatig worden er kindermiddagen georganiseerd, waar de kinderen met de boswachter op pad gaan en nestkastjes timmeren, kriebeldiertjes zoeken of aan het werk gaan in de natuur. In de zomermaanden zijn er de kinderdoedagen, waar de kinderen met veel enthousiasme de natuur kunnen beleven. Staatsbosbeheer heeft ook een speciaal arrangement voor kinderfeestjes! Het hele jaar door worden rond Buitencentrum Boomkroonpad tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud, bijvoorbeeld iedere derde zondag van de maand een spectaculaire roofvogeldemonstratie.

Meer info, prijs & reserveren
 

Zoek bestemming

Trefwoord:
Met of zonder kinderen:
Categorie:  

Regio:


© 2019, VindDeLeuksteVakantie.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate