Vind de leukste reis

Kinderdijk

Zuid-Holland / Kinderdijk
  1 van 4
Iedereen die in Nederland woont moet feitelijk toch een keertje naar Kinderdijk. Molens zijn vrij zeldzaam, in Kinderdijk staan er 19 vlak bij elkaar! Al heb je er nog zo veel gezien, al die molens zo dicht op elkaar blijft een imposant gezicht. In Kinderdijk staan drie poldermolens en zestien boezemmolens. In 1997 zijn ze door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Eén van de molens is in gebruik als bezoekersmolen. Daar kun je zien hoe een molenaar vroeger met zijn gezin woonde. Veel van de molens in Kinderdijk zijn rond het jaar 1750 gebouwd. De Blokweerse Molen (nummer 19) is echter gebouwd rond 1620.

De bezoekersmolen is prachtig om te zien. Hier kun je bekijken hoe mensen rond 1700 woonden in een molen. Je kunt ook een leuke rondvaart langs de molens maken van 1 mei tot eind september. Ook fietsen kun je huren om eens langs alle molens te fietsen. Bij de molens in de buurt zijn een aantal restaurants.
De negentien molens van Kinderdijk symboliseren de wijze waarop Nederland met het water omgaat. Zij hielden lange tijd het land droog dat werd geteisterd door verzakking en overstromingen: de Alblasserwaard, ooit een ruig en vochtig veengebied, maar uiteindelijk door de mens gekoloniseerd en ontgonnen.
Meer info, prijs & reserveren
 

Zoek bestemming

Trefwoord:
Met of zonder kinderen:
Categorie:  

Regio:


© 2019, VindDeLeuksteVakantie.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate