Vind de leukste reis

Marten en Jikke

Overijssel / Kalenberg
  1 van 5

Logeren in een rijksmonument waar in vervlogen tijden keuterboertjes woonden die in de wintertijd geld bijverdienden met rietsnijden of veengraven. Vandaar dat dit soort huizen ook wel vervenerswoningen worden genoemd. Voor de deur ligt een Canadese kano; zo één die u vast herkent van oude indianenfilms.

Omgeving:
Stille getuigen van jarenlange turfwinning zijn er genoeg in De Weerribben. De naam van dit gebied herinnert daar eveneens aan. ‘Weren’ zijn uitgestoken petgaten die nu deels zijn dichtgegroeid tot trilvenen waar tal van bijzondere plantensoorten groeien. De turf werd te drogen gelegd op de stroken land tussen de petgaten: ‘ribben’.

Indeling:
Woonkamer en eetkamer die door middel van een trapje is verbonden met de keuken. Een slaapkamer voorzien van een tweepersoonsbed en kinderbedje, de badkamer is voorzien van een douche en ligbad, in de hal is het toilet. De tuin heeft een terras. Er is tuinmeubilair, een berging en een aanlegsteiger met kano.Daar het voor sommige gasten lastig is om fietsen mee te nemen hebben wij een adres gezocht waar u terecht kunt voor het huren van fietsen. U kunt zelfs voorafgaand aan uw verblijf een afspraak maken dat de fietsen bij de woning voor u klaar staan op de dag van aankomst.

Faciliteiten:
Geheel centrale verwarming, complete keuken inclusief oven, magnetron en vaatwasser, kleurentelevisie, dvd-speler, radio/cd-speler, telefoon en een kinderbed aanwezig.

Het onderstaande kaartje geeft niet de precieze locatie van het huis weer maar willekeurig een plek in de gemeente waarin het gevestigd is.

Type Vakantiehuis
Meer info, prijs & reserveren
 

Zoek bestemming

Trefwoord:
Met of zonder kinderen:
Categorie:  

Regio:


© 2019, VindDeLeuksteVakantie.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate