Vind de leukste reis

Muiderslot

Noord-Holland / Muiden
  1 van 6
Rijksmuseum Muiderslot te Muiden (Herengracht 1) ontvangt al bijna 125 jaar gastvrij haar bezoekers. Het is een prachtig middeleeuws kasteel, gebouwd in 1285 in opdracht van bouwheer Floris V. Meubels, gebruiksvoorwerpen en schilde rijen in het kasteel vertellen de geschiedenis van het leven op het kasteel in de Gouden Eeuw. Dit is de tijd waarin de schrijver P.C. Hooft het kasteel bewoonde. Volg de gidsen door de 17e-eeuwse ingerichte kamers waar hij vierhonderd jaar geleden leefde.

Buiten kunt u genieten van het zicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de vroegere Zuiderzee. Ook de gerestaureerde historische pruimenboomgaard, de vesting wallen en de sier- en nutstuinen zijn een bezoek meer dan waard. In het zomerseizoen is de valkenier op het terrein aanwezig. Kom ook eens naar de theatervoorstellingen kijken!
Elke woensdagmiddag zijn er vanaf 13.00 uur speciale kinder rondleidingen. In deze rondleidingen krijg je een idee van het leven in de Gouden Eeuw op het kasteel. Je hoort hoe het was om als kind op een kasteel te wonen. Zo mocht een kind bijvoorbeeld niet aan tafel zitten bij het eten. Je moest blijven staan en je mocht ook niet praten! Moeilijk om je dat voor te stellen...
Meer info, prijs & reserveren
 

Zoek bestemming

Trefwoord:
Met of zonder kinderen:
Categorie:  

Regio:


© 2019, VindDeLeuksteVakantie.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate