Bed and Breakfast Silogie

Silogie is logeren in een silo van een voormalige graanmalerij uit de jaren ‘50. Het gebouw heeft een kenmerkende industriële stijl, is industrieel erfgoed en een gemeentelijk monument. In deze malerij zijn de silotorens nu gastenkamers, is er een zeer grootschildersatelier voor cursussen en workshops en in de galerie ruimtes vind je hedendaagse kunst.

Silogie biedt vijf royale tweepersoons gastenkamers met veel privacy en een eigen entree vanuit het trappenhuis. De gastenkamers zijn afgewerkt in een industriële stijl waarin de oorspronkelijke silostructuur nog zichtbaar is. Elke gastenkamer bestaat uit een royale kamer, een eigen keukentje en eigen sanitair. Het ontbijt kun je op elk gewenst tijdstip in het keukentje bereiden. Je ontvangt de avond tevoren een kistje met daarin de gekozen ontbijt variant: brood of zuivel/muesli. De verse broodjes worden uiteraard ’s morgens vroeg bij de kamer gezet.

Activiteiten/ bezienswaardigheden

De Veluwe met vele wandel en fietsmogelijkheden in de bossen en heide – De Veluwse bron een fantastische sauna op nog geen 5 minuten – Kunst, cultuur en ontspanning genoeg in Epe en omgeving – De steden Zwolle en Apeldoorn en Deventer zijn op korte afstand

Wetenswaardigheden

Dit voormalige coöperatiegebouw uit de jaren ’50 was bijna gesloopt en nog net heroverd op de slopershamer. Het biedt nu onderdak aan kunstschilders om op heel grote formaten te werken in een ruim atelier en aan logees om te logeren in de schachten van de graansilo’s, vandaar Silogie. De silo’s met opmerkelijke en fraaie dakstructuren hebben wel wat weg van stoere Toscaanse torens. Het gebouw is Industrieel erfgoed en Gemeentelijk monument.

Wellness Arrangement


Wellness en bijzonder overnachten op de Veluwe gaan heel goed samen. Na heerlijk relaxen in de sauna kun je tot laat inchecken en de volgende dag slaap je heerlijk uit want je mag laat uitchecken. Ontbijt wanneer je wil op de kamer, en de dag komt langzaam en onthaast op gang…

Diner Arrangement

Op nog geen 100 m van Silogie staat een echte Veluwse boerderij waar kunstige gerechten op je bord verschijnen. De Veldhoeve is een top restaurant, waarvandaan je na een heerlijk een diner met een korte wandeling weer bij Silogie bent.

Adres

Paasvuurweg 7-A, 8161 CA Epe