Museumpark Bevrijdende Vleugels

Museum Bevrijdende Vleugels
Een museum met een spannend verhaal over de vele gebeurtenissen in de periode 1930 -1945. Geheel gerenoveerd en centraal gelegen tussen Best en Son. Het museum ligt op een prachtig terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

Dankzij 3D-film, voertuigen, displays en foto’s ontstaat voor de jeugd een duidelijk beeld van alle gebeurtenissen in deze oorlogsperiode. Laat je rondleiden langs de bijzondere collectie of laat je imponeren en ga simulatie vliegen op pc en op groot scherm. Een spannende speurtocht kan natuurlijk ook. Tijdens de vakanties wordt er van alles georganiseerd voor de kinderen.

Zoek je nog een idee voor een leuk schoolreisje, zoek dan niet verder en kom naar ons museum.
Wil je jouw verjaardag vieren op een heel andere manier? Herbeleef dan de geschiedenis en maak daarna een ritje in een militair voertuig en maak met een F16 een simulatievlucht, over de omgeving, op een groot scherm. Na afloop kunnen de kinderen shoppen in onze aantrekkelijke museumwinkel, wat eten in de brasserie of spelen in de speeltuin.

Adres

Sonseweg 39, 5681 BH Best