Hotel Hanzestadslogement

Hotel Hanzestadslogement “De Leeuw” is een bijzonder hotel, met de sfeer van een Bed and Breakfast, met een koffie en theeschenkerij en een eigen Hanze-museum. Het monumentale pand dateert uit 1645 en ligt in de historische binnenstad van de “Hanzestad” Deventer aan de rivier “De IJssel” in de provincie Overijssel. Via de schenkerij komt u het hotel binnen.

Bij binnenkomst waant u zich terug in grootmoederstijd.  U wordt ontvangen met een “Deventerse” kopje koffie/thee met een stukje Deventerkoek. Daarna checken we u persoonlijk in en u krijgt een informatie pakket over Deventer. Wanneer we u naar de kamer brengen, komt u op het binnenplaatsje met zijn gezellige terras, waar het heerlijk vertoeven is na een dag wandelen of fietsen in de natuur, een dagje  winkelen of een stadswandeling.  Het terras, waar ook de ingang van het “Hanzemuseum” is, is omringd door de hotelkamers. De volgende ochtend kunt u ontbijten met streekprodukten in de koffie en theeschenkerij.

Het Hanzestadslogement wordt gerund door Hortance van den Beld. Samen met haar ouders, John en Els van den Beld, is dit bedrijf veranderd van een stadsbakkerij in een hotel met 6 kamers, 3 suites en een familie-appartement voor 5 personen. Het logement herbergt ook een winkel met verkoop van Deventerkoek, Deventerstadsmosterd, koffie van de Deventerse koffiebranderij “Ten Have” en producten uit verschillende Hanze/handelssteden.

Daarnaast vindt u er de koffie- en theeschenkerij en een Hanzemuseum met één van de grootste verzameling koekplanken. Verder zijn er koffiemolens en bakkersattributen zoals chocolade- en marsepeinvormen en een oud-Hollandse snoepwinkel te bezichtigen. 

Vanuit het hotel loopt u de winkelstraat in waar de leuke winkeltjes, galerietjes en restaurants bevinden. Wist u dat Deventer heel veel leuke kleine unieke winkeltjes en galeries heeft? En dat Deventer een Boekenstad bij uitstek is met zijn vele boekwinkels en antiquariaten. En… Dat het oudste stenen huis van Nederland hier in de historische binnenstad van Deventer staat?

Adres

Nieuwstraat 25, 7411 LG Deventer