Vakantie Limburg

Binnen Nederland vinden wij Limburg de provincie die het meeste het vakantie en buitenland gevoel opwekt. We gaan dan ook jaarlijks graag een weekje naar Limburg toe. Limburg heeft veel te bieden; het mooie landschap met de heuvels (of zijn het nou bergen), mooie oude steden en prachtige idyllische dorpen om doorheen te wandelen, fietsen of met de auto met een puzzeltocht bijvoorbeeld.  

Landschap 

Vooral Zuid-Limburg heeft het glooiende landschap wat we associëren met Limburg. Hoe zuidelijker je komt, hoe hoger de heuvels en bergen worden. De hoogste berg is het drielandenpunt, hoewel het met meer dan 100 meter hoogte nog vrij bescheiden is. Toch is het voor Nederlanders een bijzondere plek, doordat je toch een aantal kilometer moet rijden om de top te kunnen bereiken en ook de bekende haarspeldbochten op de berg zitten. Voor ons een heerlijk vakantiegevoel en echt iets anders dan het platte Drenthe bijvoorbeeld.  

Oude steden 

Limburg heeft veel oude steden, waarvan de hoofdstad Maastricht de bekendste is. Het Vrijthof is een prachtig plein met de oude basilisk grenzend aan het plein. Het centrum is autoluw en er zijn veel mooie pleintjes waar je lekker op het terras kunt zitten en kunt genieten van de prachtige oude architectuur. Extra bijzonder is natuurlijk de naamgever van de stad, namelijk de Maas. Langs de rivier kun je prachtig wandelen en zijn enkele mooie restaurants en cafés die direct aan de Maas liggen.  

Idyllische dorpjes 

Als je door Limburg rijdt, en zeker in het glooiende landschap, vind je kleine dorpjes met architectuur wat een mengelmoes is van soms Belgische invloeden, soms Duitse invloeden. In ieder geval is het architectuur die je nergens anders in Nederland tegenkomt, waardoor wij altijd een heerlijk vakantiegevoel krijgen. Fietsen, en zeker wielrennen, is enorm populair in Limburg, waarmee je de dorpjes heel mooi kunt verkennen. We hebben dit jaar echter ook een keer een autopuzzeltocht gedaan tijdens een regenachtige dag, hiermee rijd je alleen maar binnendoor en ga je op zoek naar herkenningspunten en volg je een bolletje-pijltje route.