Een huurauto op Curaçao is de beste tip die je kan krijgen

Jaarlijks maken duizenden Nederlanders de oversteek naar het Caraïbische gebied om eens heerlijk uit te rusten in de zon en te genieten van een welverdiende vakantie. Vooral Curaçao is erg in trek bij veel Nederlanders. Dit is natuurlijk niet zonder reden, want Curaçao en Nederland zijn nauw aan elkaar verbonden.  

Curaçao is niet een gigantisch groot eiland, maar de afstanden zijn wel aanzienlijk groot dat je met de voet of de fiets nog niet heel ver komt. Het hebben van een auto op het eiland maakt je verblijf op het eiland dan ook een stuk aangenamer. In Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, zijn er tal van verhuurbedrijven die de mogelijkheid bieden om een auto te huren. Het aanbod van huurauto’s bestaat uit een aantal lokale bedrijven en een aantal grote wereldmerken op het gebied van de autoverhuur 

Veel verhuurbedrijven aanwezig met onlineservices 

Vrijwel alle autoverhuur Curacao bedrijven bieden hun diensten niet alleen lokaal aan, maar geven ook de mogelijkheid om online een auto uit te kiezen en te reserveren. Je kan vaak het type auto uit het wagenpark selecteren die het beste past bij jouw wensen.  

Wanneer je bijvoorbeeld meer op de zandwegen en off-road wil rijden dan is een 4×4 een goede optie en wanneer je gewoon functioneel een auto nodig hebt om van A naar B te komen op de verharde wege dan is een A klasse kleine stadsauto vaak al meer dan voldoende. Het soort auto en het formaat is uiteraard van invloed op de prijs die je betaalt. Door al deze zaken online te regelen, zit je bij aankomst niet met allemaal administratie en kun je vanuit het vliegtuig bij wijze van spreken direct in de auto stappen. 

Het rijden op Curaçao is aangenaam 

Het rijden op Curaçao is erg prettig en in sommige gevallen zelfs makkelijker dan in Nederland. Het is dan ook absoluut niet nodig om je te laten afschrikken door de eventuele spanning die de gedachte aan rijden in het buitenland met zich meebrengt. Het verkeer op het eiland gaat er aanzienlijk rustiger aan toe qua tempo en qua drukte in het algemeen.  

Ook zijn de meeste auto’s en dus ook de huurauto’s automatisch geschakeld, wat het rijden nog makkelijker maakt. Op het eiland wordt net als in Nederland ook rechts gereden en bijna alle verkeersregels zijn exact hetzelfde. Laat je vooral ook niet in de war brengen door het vele getoeter, want op Curaçao is het gebruikelijk om deze te gebruiken voor het begroeten en elkaar te bedanken in het verkeer.