Weekendje weg naar Haarlem

Ga je een weekendje weg? Denk dan eens aan Haarlem! De provinciehoofdstad van Noord-Holland biedt het allemaal: prachtige hotels, de traditionele grachten (rondvaart mogelijk!), knusse restaurantjes en heerlijke mogelijkheden tot shoppen. Op deze inspiratiepagina lees je het allemaal.

Weekendje weg naar Haarlem? Het begint met het vervoer!

Het grote voordeel aan Haarlem is de veelzijdigheid. Het is een stad, dus dat betekent goede verbindingen. Het ligt gunstig ten opzichte van snelwegen, maar er zijn ook twee treinstations. Er is een station in het centrum en een station in het westelijke gedeelte. Ook de ov in de binnenstad is meer dan goed. Onze tip: ga lekker met de trein.

weekendje weg haarlem doe je met de trein

Een must: de grachten

Hierboven schreven we het al: het is echt een stad. Tegelijkertijd biedt het ook nog de originele en oude details. Zo is de grachtengordel nog grotendeels in takt. De meeste toeristen gaan hiervoor naar Amsterdam, maar een weekendje weg naar Haarlem betekent net zo goed een mooie rondvaart over de grachten.

de grachten zijn populair bij een weekendje weg haarlem

Weekendje Haarlem? Check de Grote Kerk

Het hart van de stad staat op het centrale plein (de Grote Markt) en wordt de Sint Bavo of Grote Kerk genoemd. Deze kerk is een van de oudste gebouwen van Haarlem en zeker een bezoekje waard.

de kerk is de populaire bestemming in haarlem citytrip

Shoppen tijdens je weekendje weg

Kijk, we kunnen nu net doen alsof het allemaal om cultuur gaat, maar uiteindelijk willen de meesten van ons (ook) gewoon goed kunnen shoppen. Nou, gelukkig kun je ook daarvoor goed terecht tijdens je weekendje weg naar Haarlem. De stad kent meerdere winkelstraten. De grote winkelstraat heeft winkels van alle grote merken die we in iedere stad tegenkomen. Daar omheen liggen de winkelstraten met de meer authentieke winkeltjes. Dit worden ook wel de Gouden Straatjes genoemd en zijn al meerdere keren beloond met awards en uitreikingen.

ga ook eens shoppen bij een weekendje weg naar haarlem

En in de avond?

Na het cultuursnuiven, rondwandelen en shoppen is het tijd voor: horeca. Haarlem biedt op horecagebied meer dan de doorsnee stad. Er zijn zeer veel (goede) restaurants te vinden. Daarnaast is Haarlem de geboorteplaats van meerdere bierbrouwerijen. Denk aan Jopen en Uiltje Bier. Deze bieren zijn inmiddels internationaal al niet meer weg te denken.

na het shoppen een cafe pakken bij een haarlem weekend